Montaj Jaluzele Orizontale

   Pregatiti toate instrumentele necesare. Marcati locul, unde se vor pune sistemele de prindere a jaluzelei. Sistemele de prindere a jaluzelei trebuie instalate la aceeasi distanta de cele doua margini ale ferestrei. Instalati sistemul de prindere a jaluzelei astfel încât în momentul în care se pune sina, mecanismul de actionare al jaluzelei sa nu fie ascuns.

Sistemul de prindere al jaluzelei se monteaza pe geam cu partea concava în sus, în locul marcat.
   Prin şnurul, cu ajutorul caruia acţionaţi jaluzeaua (sus/jos), se afla un clopoţel orientat cu partea ascuţita în sus, se face un nod si se lasa clopoţelul jos.
 
 
   În cârlig se va pune batul pentru acţionarea mecanismului. Prin rotirea batului se regleaza cantitatea de lumina din camera.
   Instalaţi si sisteme de prindere a jaluzelei si în partea de jos, pe rama ferestrei, (ca în imagine), un sistem este montat pe partea stânga a ferestrei si celalalt pe partea dreapta.
   Odata instalate sistemele de prindere a jaluzelei în partea de jos se coboara jaluzeaua si se prinde de cele doua sisteme. De obicei bara de jos a jaluzelei are doua butoane mici, pe când cele doua sisteme au mici brazde în mijlocul lor.
   Instalaţi suportul lateral pe marginea ferestrei. În poza din stânga este un suport din metal. În poza din dreapta este un suport din plastic.
   Stabilizaţi piuliţa de metal pentru cablu de alimentare în stânga si în dreapta şinei. Se pune piuliţa de metal în suportul de plastic/metal o data în dreapta si o data în stânga.

Montaj Jaluzele Verticale

   În funcţie de masurători şina poate fi montată:

A. In tavan. 

Se vor măsura 8 cm de perete şi se vor executa perforările. În cazul balcoanelor sau al interioarelor care sunt închise de geam termopan trebuie ţinut cont la măsuratoare de mânerul de deschidere al geamului care este mai în exterior.

Se vor folosi:

a. dibluri de 6/40 pentru tavan simplu
b. dibluri de 6/60, 6/80 pentru tavan îmbrăcat cu celuloză sau polyester
c. pentru tavan din rigips se vor folosi dibluri speciale de rigips

  După ce s-au executat perforările şi s-au fixat clemele de prindere pe tavan se va fixa şina pe clemele de prindere prin clipsare. Şina cu mecanismul de acţionare poate fi montată pe partea stângă sau pe partea dreaptă.

   După ce s-a fixat şina, lamelele de material se vor monta pe carucioarele şinei în ordine crescătoare prin agăţarea umeraşului de lamela de material pe cărucior.

Lamelele de material în partea inferioara sunt legate una de alta cu un şnur care se clipseaza pe urechile greutăţilor. În cazul sistemelor de deschidere T3 (cortina) acest şnur trebuie tăiat de la jumătatea lui pentru a putea permite deschiderea jaluzelei.

B. Pe perete. 

Şina se montează prin intermediul unor console. În funcţie de măsurători se vor monta intâi consolele pe perete apoi se vor urma instrucţiunile de la prinderea pe tavan.